روکش و ترمیم دندان شیری

روکش دندان شیری کودکان

 روکش دندان شیری از جنس استیل بوده و به صورت پیش ساخته می باشد و نیازی به قالب گیری از دندان ندارد و در یک جلسه برای کودک گذاشته می شود.

مزیت این روکش ها در دندان های شیری نسبت به سایز ترمیم ها ، پیشگیری از ایجاد پوسیدگی در سایر سطوح دندان می باشد چرا که روکش کل سطح دندان رامی پوشاند.

انواع روکش ها در دندان های شیری

  • روکش دندان از جنس استیل
  • استریپ کردن
  • روکش دندان سفید ( روکش های سرامیکی)

روکش دندان از جنس استیل ضد زنگ

این روکش ها رایج ترین شکل از انواع روکش ها هستند که در دندانپزشکی کودکان استفاده می شوند. از جنس فلز می باشند و در سایزهای گوناگون موجود هستند. از مزایای این روکش ها می توان به مقاوم  بودن ، جایگذاری آسان مقرون به صرفه بودن آن ها اشاره کرد.

استریپ کرون (Strip Crown)

 این روکش ها از جنس پوسته شفافی هستند که با کامپوزیت های رنگ بقیه دندان ها پر شده و درون دهان کودک قرار می گیرند. این روکش ها بیشتر با هدف زیبایی و برای دندان های قدامی استفاده می شوند.

روکش های دندانی سفید (روکش های تمام سرامیکی)یا روکش های زیرکونیا

این روکش ها از یک ماده سخت شبیه به سرامیک ساخته شده اند و به رنگ دندان می باشند. این روکش ها هم دوام خوبی دارند و به صورت پیش ساخته در سایز های مختلف موجود هستند. از نظر زیبایی بهترین گزینه می باشند. از معایب این روکش ها می توان به قیمت بالای آن ها اشاره کرد.

مراحل روکش کردن دندان شیری

 ابتدا دندانی که قرار است روکش شود بی حس می شود پس از آن تراش مختصری در دندان ایجاد می گردد. سپس روکش با سایز مناسب انتخاب می شود و پس از ایجاد تطابق کافی بین روکش و دندان ، روکش توسط چسب آزاد کننده فلوراید بر روی تاج دندان مورد نظر چسبانده می شود.

ملاحظات پس از روکش کردن دندان شیری

  • به منظور پیشگیری از گاز گرفتن تصادفی لب و یا گونه ناشی از بی حسی می بایستی تا زمان بر طرف شدن کامل بی حسی از جویدن اجتناب شود.
  • ممکن است کودک پس از روکش دندان ، تا 24 ساعت احساس درد مختصر و یا ناراحتی داشته باشد که می توان از استامینوفن و یا ایبوپروفن برای کاهش ناراحتی کودک استفاده کرد.

نحوه مراقبت از روکش دندان شیری در کودکان

 روکش دندان شیری باید به خوبی مسواک زده شود تا لثه اطراف روکش دچار التهاب نشود. استفاده از نخ دندان به منظور جلوگیری از تجمع باکتری ها توصیه می گردد. تا حد امکان از خوردن تافی های چسبنده جلوگیری شود تا چسب زیر روکش به سرعت از بین نرود.

فهرست مطالب